Wat is een account?

Anoniem versus Account

Elke bezoeker kan volstrekt anoniem op het platform Social Market items, aanbod, Info item, et cetera opzoeken, bekijken en vergelijken.

Zodra een bezoeker echter iets bestelt, of via een zogenaamd leadgeneratie formulier iets (aan)vraagt, dan vervalt het anonieme karakter, omdat dan naam en e‑mailadres opgegeven dienen te worden. Soms is ook een postcodenummer en/of telefoonnummer verplicht.
Na een aanvraag of bestelling zijn er wel persoonsgegevens bekend bij de aanbieder, maar dan nog is er geen sprake van een account.

Er is pas sprake van een echt account zodra de betreffende bezoeker zelf heeft aangegeven dat hij lid wil worden door zich expliciet te registreren als lid.
Je kunt lid worden als particulier, bedrijf, vereniging of groep.
Eén particulier account is echter altijd verplicht, ook al wil je alleen maar bedrijfsmatig actief zijn. Grote voordeel van een overkoepelend particulier account is dat eventuele extra accounts voor bedrijven, verenigingen of groepen waarvoor je actief wilt zijn, eenvoudig via het Dashboard bereikt kunnen worden.
Ook zijn signaleringsfuncties over de accounts heen via het Dashboard actief, onder welk account je ook ingelogd bent.
Wil je lid worden als bedrijf, vereniging of groep, dan wordt er automatisch ook meteen een particulier account aangemaakt, initieel onder hetzelfde e‑mailadres.

Voordelen account

De voordelen van een account zijn niet alleen technisch van aard, zoals:
  • Opslag van je persoonlijke gegevens, zodat je bij een volgend bezoek aan de website bv contactinformatie niet telkens opnieuw hoeft in te geven.
  • Opslag van je laatste zoekopdrachten en diverse pagina's die je het laatst hebt bezocht.
  • Gebruikmaken van zogenaamde zoekaccounts: zelf te definieren postcodegebieden voor matching van aanbod in de door jou gewenste gebieden (bv alleen hypotheekadviseurs uit je eigen regio tonen).
  • Opslag van de actuele inhoud van je winkelwagen.
  • Gratis gebruik van een beveiligd communicatieplatform, waarin alle (aan)vragen en bestellingen betreffende aanbod te zien zijn, inclusief alle communicatie die daaromtrent tussen jou en de aanbieders of aanvragers heeft plaatsgevonden.

Nog veel belangrijker zijn de voordelen die het concept Social Market zelf biedt: zie hiervoor onze homepage.

Klik op de volgende link om lid te worden als bedrijf, vereniging, groep of particulier.